Hrvatski centar za razminiranje

RSS

U HCR-u održan sastanak o zrakoplovnom snimanju

19.12.2012

Dana 18. prosinca 2012. godine, u prostorijama HCR-a, održan je radni sastanak glede potreba i zahtjeva zrakoplovnog snimanja DLR-a u 2013. godini, na području Republike Hrvatske - za potrebe znanstvenog PF7 projekta TIRAMISU.
Na sastanku su nazočili prof. dr.Milan Bajić, HCR-CTRO d.o.o.kao koordinator projekta TIRAMISU, a ispred HCR-a v.d. ravnatelja Miljenko Vahtarić, zamjenik ravnatelja Ante Brkljačić, pomoćnik ravnatelja Davor Laura i načelnik Odjela za izvid i operativno planiranje Dražen Šimunović.
Na sastanku su razmotrena pitanja, problemi, postavke, i zahtjevi koji se odnose na potrebe zrakoplovnog snimanja njemačkog DLR-a kao i faze realizacije istog.
Projekt TIRAMISU (Toolbox Implementation for Removal of Anti-personnel Mines, Sub-munitions and UXO -Implementacija alata za uklanjanje protupješačkih mina, kazetnog punjenja i NUS-a) je namijenjen znanstvenom istraživanju, razvoju testiranja i validaciji iscrpnog kompleta alata za potrebe protuminskog djelovanja u svijetu, traje četiri godine (2012-2015), a u njegovoj realizaciji sudjeluju 24 partnera iz EU od čega dva iz Republike Hrvatske.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO