Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Umro je naš prijatelj Duško Radić

08.01.2013

Dugogodišnji glavni urednik Hrvatskoga radija te dobitnik više inozemnih i domaćih nagrada za radijsko novinarstvo, Duško Radić, preminuo je u 58. godini života.

Duško Radić rođen je 6. svibnja 1955. u Splitu, a osnovnu školu i gimnaziju završio je u Zagrebu. Diplomirao je na tadašnjem zagrebačkom Fakultetu političkih nauka. Na Radio Zagrebu bio je zaposlen od 1986. godine. Bio je autor i voditelj nekoliko emisija na Radio Sljemenu, gdje je uređivao vijesti te informativne, mozaične, kulturne i glazbene emisije. Surađivao je i u ostalim programima tadašnjega Radio Zagreba, a izvještavao je i iz inozemstva. . Odgovorni urednik Drugoga programa postaje 1996. godine, a na javnom natječaju 2000. izabran je za glavnog urednika Hrvatskoga radija. Dužnost direktora Hrvatskog radija obnašao je od 2007. do 2011. godine kada je izabran na četverogodišnji mandat za glavnog urednika Hrvatskog radija.

Duško Radić sudjelovao je u dugogodišnjem zajedničkom projektu Hrvatskog radija i Hrvatskog centra za razminiranje pod nazivom „Neminovno“ u okviru kojeg su sakupljana sredstva za razminiranje dijelova parkova prirode u Hrvatskoj. Bio je izuzetno susretljiv čovjek, nasmijan i okrenut istinskim ljudskim vrijednostima. Kao veliki ljubitelj prirodnih bogastava, a i kao lovac, želio je pomoći u razminiranju Hrvatske na način da se sve prirodne ljepote očiste od mina, da ljudi nesmetano uživaju u blagodatima prirode. Svojim autoritetom pomagao je našoj suradnji, emitiranju mnogih emisija kojima su se prikupljala sredstva za razminiranje. Njegovim iznenadnim odlaskom izgubili smo iskrenog prijatelja i čovjeka koji je bio svjestan minskog problema u Hrvatskoj.
Neka mu je laka hrvatska zemlja.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
365,00 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO