Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Nastavak pogranične suradnje s Republikom Mađarskom

28.01.2013

Dana 23. siječnja 2013. godine, u prostorijama Hrvatskog centra za razminiranje u Gradu Osijeku održan je radni sastanak na kojem su nazočili predstavnici Zajedničkog tehničkog sekretarijata iz Budimpešte (nadalje ZTS), kontrolnih tijela iz Pećuha i Zagreba, te Glavnog korisnika Hrvatskog centra za razminiranje i Projektnog partnera, Granične policije regije Baranya, a vezano za napredak projekta „Obnova minski zagađenih površina na području Drave i Dunava“. Projekt je financiran sredstvima Europske unije uz hrvatsko i mađarsko sufinanciranje unutar međugranične suradnje Mađarske i Hrvatske, IPA II. komponenta.
Na sastanku su predstavnici ZTS izviješteni o planiranim aktivnostima i rokovima izvršenja za financijski najzahtjevnija nadolazeća dva projektna razdoblja, odnosno izvršenja poslova razminiravanja područja uz hrvatsko-mađarsku graničnu crtu u Osječko-baranjskoj županiji i regiji Baranya.
Po završetku sastanka predstavnici su obišli dio područja na kojima će se izvršavati razminiravanje i to područje Puškaš uz naselje Topolje, u Općini Draž i područje uz Međunarodni granični cestovni prijelaz Udvar, u Baranyi.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO