Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Čelništvo HCR-a u HUP-u

12.03.2013

U petak, 08. ožujka 2013. godine, u prostorijama Hrvatske udruge poslodavaca-Udruge poslodavaca humanitarnog razminiranja, u Zagrebu, održan je sastanak s predstavnicima vodstva HCR-a, predvođeni ravnateljem g. Draženom Jakopcem. HUP su predstavljali predsjednik g. Mladen Džalto i gđa Marijana Filipić, direktorica granskih udruga te dvadesetak predstavnika tvrtki za humanitarno razminiranje.
Nakon uvodnih riječi g.Mladena Džalta i prof.dr.sc. gđe Dijane Pleštine, ravnateljice Ureda za razminiranje Vlade RH, ravnatelj HCR-a g. Dražen Jakopec je, putem prezentacije, iznio svoje viđenje i način rada Hrvatskog centra za razminiranje u narednom razdoblju. Pomoćnik ravnatelja HCR-a, g.Tomislav Ban, održao je prezentaciju pod nazivom „Osiguranje i kontrola kvalitete poslova humanitarnog razminiranja“ koja se odnosila na stanje kapaciteta u Hrvatskoj, angažiranosti kapaciteta u prošloj godini, pronalaske tijekom 2012. godine. U posebnom dijelu prikazao je nepravilnosti u radu tvrtki za razminiranje koje su zapažene i evidentirane na radilištima.
Nakon nekoliko odgovorenih pitanja, zajednički je zaključeno da je dobro održavati ovakve sastanke u budućnosti jer je to prilika da se razmijene mišljenja i razjasne mnoga pitanja vezana uz humanitarno razminiranje.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO