Hrvatski centar za razminiranje

RSS

86.000 "novih" kvadrata sreće

21.03.2013

Prošlo je nešto više od godine otkako su Hrvatska Lutrija i Hrvatski centar za razminiranje u cilju potpore provođenja projekta „Za Hrvatsku bez mina“ izradili posebnu igru na sreću - srećku "Kvadrat sreće". Do sada je od prodaje ove srećke razminirana površina veličine 12 nogometnih igrališta . Srećka će biti u prodaji do polovice 2014. godine, a sav prihod od prodaje bit će doznačen HCR-u.

Gospođa Sandra Šteković, članica Uprave Hrvatske Lutrije simbolično je uručila "Kvadrat sreće" - ček sa iznosom od 858.725 kuna, koliko je Hrvatska Lutrija 2012. godine od prodaje ove srećke direktno uplatila na račun Hrvatskog centra za razminiranje u svrhu humanitarnog razminiranja, te se zahvalila igraćima: "Hvala igračima jer ovim iznosom prošle je godine razminirano otprilike 86.000 kvadratnih metara Hrvatske, a oni su ti koji su to omogućili igrajući našu lutrijsku igru "Kvadrat sreće". Pozivam igrače da i dalje igraju i sudjeluju u humanitarnom razminiranju Hrvatske, da i dalje doprinose glavnom dobitku ove posebne srećke - Hrvatskoj bez mina, jer kvadrat bez mina je kvadrat sreće."

Gospodin Dražen Jakopec, ravnatelj Hrvatskog centra za razminiranje pozdravio je nazočne zahvalivši se na suradnji ove dvije institucije koje rade na dobrobiti i razvoju društva napomenuvši da je 680 km2 teritorija Republike Hrvatske još uvijek zagađeno minama, te prepustio gospodinu Ivanu Lukačeviću pirotehničkom nadzorniku predstavljanje projekta razminiranja „Područje naselja Blinjska Gora, Bestrma i Donje Komarevo“

Završnu riječ i zahvalu svima koji na bilo koji način sudjeluju i daju svoj doprinos plemenitom zadatku humanitarnog razminiranja održala je gospođa Dijana Pleština ravnateljica Ureda za razminiranje u Vladi Republike Hrvatske.

Akcija ide dalje!

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO