Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Veleposlanik Azerbajdžana u posjeti Hrvatskom centru za razminiranje

28.03.2013

U srijedu, 27. ožujka 2013. godine, Hrvatski centar za razminiranje u Sisku, posjetio je veleposlanik Azerbajdžana Nj.E. Kamil Khasiyev i g. Andrija Karafilipović, narodni izaslanik veleposlanik.Uvažene goste primili su g. Mirko Ivanušić, zamjenik ravnatelja i g. Miljenko Vahtarić, pomoćnik ravnatelja HCR-a.
Nakon predstavljanja rada i ustroja Hrvatskog centra za razminiranje, prilikom susreta razmatrane su teme koje se odnose na zajedničku suradnju u razminiranju na prostoru granice s Turskom, na edukaciju stručnjaka u regiji srednje Azije te razgovaralo se o mogućnosti korištenja općeg zrakoplovnog izvida, za što su već prije ostvareni kontakti.
Na kraju domaćini su pozvali Veleposlanika da posjeti 10.Međunarodno savjetovanje u Šibeniku, koje će se održati krajem travnja. Također, predstavnici HCR-a zahvalili su se na prijamu prijašnjih ravnatelja u Azerbajdžanu, u centru ANAMA, čijeg direktora su gospoda Ivanušić i Vahtarić pozvali u HCR. Uz HCR, ANAMA je jedan od organiziranijih centara u svijetu i svi nazočni su se složili da bi koristila međusobna razmijena iskustava.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO