Hrvatski centar za razminiranje

RSS

U Belom Manastiru održana tribina “Djeca u minskom okruženju”

10.04.2013

U četvrtak, 04. travnja 2013. godine u O.Š. “Franjo Tuđman“, u Belom Manastiru održana je Tribina „Djeca u minskom okruženju'', koju je organiziralo Povjerenstvo za razminiranje u Udruzi Lions klubova Distrikt - 126 Hrvatska. Ovime je obilježen 4. travnja - Međunarodni dan svjesnsti o opasnostima od mina i pomoći u protuminskom djelovanju
Akciju su podržali i sudjelovali u njoj Hrvatski Crveni križ - gradsko društvo Beli Manastir, (Ines Rudić) Lions klub Beli Manastir, MUP RH PU Osječko - baranjska Odsjek protueksplozijske zaštite - Stevan Fadi te Hrvatski centar za razminiranje, podružnica Osijek.
Tribini je prisustvovalo ukupno 125 učenika prvih i trećih razreda osnovne škole, te prvih - osmih razreda posebnog odjala osnovne škole. Djeci su podijeljeni letci “Čuvajte se mina i eksplozivnih ostataka iz rata”, kao i osiguran slikovni materijal (razglednice gradova) od strane Hrvatskog centra za razminiranje.

Ispred OŠ “Franjo Tuđman” nazočni su bili učitelji na čelu s Ivanom Vukelićem (članom Lions kluba “Beli Manastir”, te ravnateljom škole Damirom Mendlerom.)

Program se sastojao u predavanju o opasnostima od mina djelatnika PU OB Odsjeka protueksplozijske zaštite, predstavnika Crvenog križa i predstavnika HCR-a, predstojnika podružnice Osijek HCR-a Dubravka Krušarovskog. Isto tako djeci su prikazani edukativni crtani filmovi na temu mina.

Za školsku knjižnicu Krušarovski je ostavio 300 kom. letaka "Čuvajte se mina", koji će biti uloženi u knjige koje se izdaju učenicima za čitanje. Ostavljeno je i nekoliko primjeraka edukacijskih skrivalica - učilica o opasnostima od mina "Ugroženi svijet" - s petojezičnim rječnikom ugroženih životinjskih vrsta u Republici Hrvatskoj te DVD “Bembo i prijatelji protiv mina”.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
365,00 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO