Hrvatski centar za razminiranje

RSS

U utorak, 23.travnja 2013.godine, počinje 10.Međunarodno savjetovanje

18.04.2013

U utorak, 23.travnja 2013. godine Svečanim otvaranjem, u 9,30 sati, u Šibeniku, hotelskom kompleksu „Solaris“, počinje 10.Međunarodno stručno savjetovanje i sajam opreme „Humanitarno razminiranje 2013.“. Uoči 10. jubilarnog međunarodnog Savjetovanja i sajma opreme u organizaciji Hrvatskog centra za razminiranje i HCR-Centra za testiranje, razvoj i obuku d.o.o., koje će se održati od 23. do 25.travnja 2013. godine, sa zadovoljstvom se prisjećamo prethodnih devet godina organiziranja tih susreta .Dosadašnja savjetovanja omogućila su razmatranje, a dijelom i posredno rješavanje problema mina, stjecanjem novih znanja te uporabom novih metoda i tehnologija, kako na domaćem tako i ne međunarodnom planu. Nadalje, osigurala su sveobuhvatan okvir za susretanje, a nerijetko i za kasniju suradnju i povezivanje različitih subjekata u protuminskom djelovanju: nacionalnih centara za protuminsko djelovanje, specijaliziranih agencija UN-a, međunarodnih organizacija uključenih u protuminsko djelovanje, tvrtki za razminiranje, predstavnika znanstvenih i istraživačkih institucija.
Pokazalo se da Republika Hrvatska s obzirom na postojeće institucije i njihovu stručnu i organizacijsku potporu i minsku situaciju u cijeloj geomorfološkoj i klimatskoj raznolikosti, ima izvrsne uvjete za razvoj znanstvenih projekata kao i za ukupno ispitivanje metoda humanitarnog razminiranja i njihovu evaluaciju te da je u tom kontekstu izvrstan okvir za ovakve oblike razmjene iskustava.
10. Savjetovanje otvorit će predsjednik Republike Hrvatske prof.dr.sc.Ivo Josipović i time nam učiniti veliku čast i podstrek za daljnji rad i razvoj.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO