Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Tribina u Vukovaru

29.04.2013

U četvrtak, 18. travnja 2013. godine u O.Š. “Dragutina Tadijanovića“, u Vukovaru održana je tribina „Djeca u minskom okruženju'', koju je organiziralo Povjerenstvo za razminiranje u Udruzi Lions klubova Distrikt - 126 Hrvatska. Ovime su se Lionsi opet pridružili akciji HCR-a “Travanj - mjesec zaštite protiv mina”.
Akciju su podržali i sudjelovali u njoj Hrvatski crveni križ - gradsko društvo Vukovar (Zorica Grgić) Lions klubovi Beli Manastir i Vukovar, MUP RH PU Vukovarsko - srijemska - Odsjek protueksplozijske zaštite - Josip Colarić te Hrvatski centar za razminiranje podružnica Osijek.
Tribini je prisustvovalo ukupno 100 učenika drugih - četvrtih razreda osnovne škole. Djeci su podijeljeni letci “Čuvajte se mina i eksplozivnih ostataka iz rata”, kao i osiguran slikovni materijal (razglednice gradova) od strane Hrvatskog centra za razminiranje.

Ispred OŠ “Dragutin Tadijanović” nazočni su bili učitelji na čelu s ravnateljicom Lidijom Miletić.

Program se sastojao u predavanju o opasnostima od mina djelatnika PU VS, predstavnika Crvenog križa i predstavnika HCR-a, predstojnika podružnice Osijek HCR-a Dubravka Krušarovskog. Isto tako djeci su prikazani edukativni crtani filmovi na temu mina.

Za školsku knjižnicu je Krušarovski ostavio 200 kom. letaka "Čuvajte se mina", koji će biti uloženi u knjige koje se izdaju učenicima za čitanje. Ostavljeno je i nekoliko primjeraka edukacijskih skrivalica - učilica o opasnostima od mina "Ugroženi svijet" - s petojezičnim rječnikom ugroženih životinjskih vrsta u Republici Hrvatskoj te DVD “Bembo i prijatelji protiv mina”

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
351,00 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO