Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Dvije tribine u Osijeku

06.05.2013

Dana 03.svibnja 2013. godine, održana su dvije tribine pod nazivom “Djeca u opasnosti od mina”, u prostorima OŠ “Retfala” u Retfali - prigradskom naselju grada Osijeka, Osječko - baranjska županija.
Tribini je prisustvovalo u prvom predavanju 160 učenika prvih i trećih razreda škole, a u drugom 150 učenika drugih i četvrtih razreda škole.

Iste tribine organizirala je Udruga civilnih žrtava iz Domovinskog rata Republike Hrvatske, Osječko - baranjske županije. Prisutne je pozdravila ispred udruge predsjednica Ružica Bisaha. Nazočni iz udruge su bili i Franjo Kučinac, Mirjana Eberling te velečasni u miru Josip Majdandžić kao potporni član.

Ispred HCK GD Osijek nazočan je bilo Goran Latković i Renato Šavora a ispred MUP-a RH, PU Osječko - baranjske županije bio je nazočan Dražen Čelik iz Odjela protueksplozijske zaštite. Za OŠ “Retfala” tribinu su pratili učitelji na čelu s ravnateljicom Blaženkom Jelaš. Ispred grada Osijeka, bili su prisutni Matea Maras i Dražen Martinušić. Odbor za branitelje grada Osijeka predstavljala je Laura Radoš te ispred HVIDRE grada Osijeka Krešimir Zvonar.

Program se sastojao u predavanju o opasnostima od mina djelatnika PU OB Odjela protueksplozijske zaštite, predstavnika Crvenog križa i predstavnika HCR-a, predstojnika podružnice Osijek, Dubravka Krušarovskog.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO