Hrvatski centar za razminiranje

RSS

U sklopu Festivala prvih u Zagrebu uspješno završile radionice za žrtve mina

02.11.2006

U petak, 27. listopada 2006, u Galeriji SC-a, izložbom fotografija i koncertom, uspješno su završene radionice za žrtve mina, koje su se u sklopu 4. Festivala prvih održavale u Zagrebu od 25-27.11.2006. 20 mladih iz Hrvatske i BiH sudjelovali su u edukativnim glazbenim, foto i informatičkim radionicama, druženju i razmjeni iskustava, čiji je cilj psihosocijalna rehabilitacija. Radionice su proizašle kao nastavak projekta Ljetnih Radionica za mlade stradalnike, koji se od 2001. u organizaciji HUŽM-a, održavaju svako ljeto u Rovinju.
Voditelji radionica bili su članovi rock banda Zabranjeno pušenje: Davor Sučić poznatiji kao Sejo Sexon, Predrag Bobić Bleka, Branko Trajkov Trak, Robert Boldižar Robi, Pavo Kempf; Vedrana Mrša, voditeljica kompjuterske radionice i Željko Bobanović Bobo, voditelj foto radionice, koji su volonterski radili sa polaznicima.


Tijekom boravka u Zagrebu polaznici su imali priliku posjetiti Zagrebački Zoološki vrt, Stadion NK Dinama u Zagrebu, te vidjeti jednu od kino projekcija u Blitz Cinestaru, a na odlasku su se zahvalili organizatorima Festivala prvih, Željku i Ani Zorica, koji su omogućili sudjelovanje i održavanje radionica, te osigurali smještaj, prehranu i putne troškove za polaznike radionica. Festival prvih završio je 28. listopada, ali se do 18. studenog može pogledati izložba radova „Oprez, mine!“ u Galeriji NOVA u Teslinoj 7.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO