Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Radni sastanci s predstavnicima gradova Gline i Petrinje

30.08.2013

Proteklog tjedna održana su dva radna sastanka predstavnika Hrvatskog centra za razminiranje (HCR) na čelu s ravnateljem g. Draženom Jakopcem te gradonačelnika grada Gline g. Milana Bakšića i grada Petrinje g. Darinka Dumbovića sa suradnicima.
Na oba održana sastanka razgovaralo se o dosadašnjoj realizaciji planova provedbe poslova razminiranja na prostorima gore-spomenutih gradova, Planu humanitarnog razminiranja za 2013. godinu, a razmatrale su se i okvirne projekcije planova za naredne godine. U tom smislu, oba gradonačelnika izrazila su zadovoljstvo dosadašnjom uspješnom suradnjom s HCR-om i izrazili nadu u nastavak uspješne međusobne suradnje i na budućim zajedničkim projektima.
Na početku oba sastanka predstavljeni su definirani prioriteti za razminiranje u idućoj godini za predmetna područja.
Predstavnici HCR-a izvijestili su gradonačelnika Grada Gline g. Bakšića o nastavku razminiranja ranije definiranog prioritetnog područja desne obale rijeke Kupe, a razgovaralo se i o provedbi razminiranja oko određenih gospodarskih objekata o kojima je bilo riječi tijekom prethodnih zajedničkih sastanaka.
Gradonačelnik grada Petrinje g. Darinko Dumbović posebno se interesirao za plan sustavnog rješavanja minskog problema u Kotar šumi koja predstavlja najopasniju lokaciju u smislu mogućeg stradavanja lokalnog stanovništva od zaostalih mina iz vremena ratnih djelovanja na tom području. Bilo je riječi i o poboljšanju kvalitete obilježenosti prostora na području grada Petrinje te o nastojanjima da se i dalje intenzivno provodi program edukacije lokalnog stanovništva o opasnostima od mina.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO