Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Kapaciteti ovlaštenih pravnih osoba-BIOS-F d.o.o.

03.09.2013

Trenutno, u Republici Hrvatskoj, djeluje 35 ovlaštenih pravnih osoba, trgovačkih društava, koji se bave poslovima humanitarnog razminiranja. Ukupno, uposleno je 626 pirotehničara, 61 pomoćni djelatnik, radi se s 666 metal detektora, 57 strojeva za razminiranje i 18 pasa za detekciju mina. Ovom prilikom, kao i u narednim tjednima, želimo predstaviti pojedinačno tvrtke za razminiranje s njihovim osnovnim karakteristikama.
Danas predstavljamo tvrtku BIOS-F d.o.o. iz Lekenika. Tvrtka je osnovana 2011. godine te je na dan 07 srpnja 2011. godine dobila odobrenje od MUP-a RH za obavljanje poslova humanitarnog razminiranja. Uposleno je 11 pirotehničara s toliko metal detektora. Tvrtka povremeno koristi i stroj za razminiranje putem najma od drugih tvrtki. Ovih dana BIOS-F d.o.o. radi na tri projekta, kao podizvođač, na području šume Topolnik uz jezero Halaševo u Osječko-baranjskoj županiji, u općini Voćin u Virovitičko-podravskoj županiji i naselju Donji Čaglić u Požeško-slavonskoj županiji.
Osnivač i vlasnica tvrtke BIOS-F d.o.o. je gospođa Ivanka Sigur, a operativne i prokurističke poslove obavlja njen suprug, gospodin Boris Sigur. Od osnutka, od sredine 2011. godine, tvrtka je obradila 330.000 četvornih metara, a samostalno je radila na 33.000 m2. Posjeduje i sanitetsko vozilo, dok je ekipiranje sanitetskog osoblja u tijeku.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO