Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Kanadska delegacija obišla Kotar šumu

05.09.2013

NJ.E. Louise LaRocque, veleposlanica Kanade u Republici Hrvatskoj, g. Olivier Nicoloff, direktor službe pri kanadskom ministarstvu vanjskih poslova te g. Bill McCrimmon, konzul kanadskog veleposlanstva uz ravnateljicu Ureda za razminiranje prof.dr.sc.Dijanu Pleštinu, ravnatelja HCR-a g. Dražena Jakopeca, obišli su Kotar šumu na području Grada Petrinje.

Pirotehnički nadzornik HCR-a, g. Ivan Lukačević, prezentirao je posjetiteljima ukratko minsku situaciju Kotar šume, predstavio projekte u tijeku te projekt planiran za realizaciju te nazočne proveo do samog radilišta.
G. Jakopec istaknuo je također da stručne službe Centra pripremaju prijedlog projekta prema Kneževini Monaco za razdoblje 2013.-2015. godina za donacijska sredstva u ukupnom iznosu od 225.000 EURA koja bi se također utrošila u razminiranje Kotar šume.

S obzirom da je Kotar šuma na području Grada Petrinje, visoku delegaciju dočekali su i gradonačelnik Grada Petrinje g. Darinko Dumbović i zamjenica gradonačelnika gđa. Svjetlana Lazić sa suradnicima. Gradonačelnik Dumbović izrazio je zahvalnost delegaciji na dolasku te zahvalnost HCR-u za aktivnostima rješavanja MSP-a na području Kotar šume gdje je istaknuo zabrinjavajući broj minskih incidenata.

Gosti su na kraju izrazili zahvalnost na iscrpnim informacijama i prezentacijama te na terenskom prikazu minskog problema u Republici Hrvatskoj te pokazali interes za daljnjom suradnjom.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO