Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Sastanak u Lovincu o projektu „Sveto Brdo“

06.09.2013

Dana 04. rujna 2013. godine, u Općini Lovinac, održan je radni sastanak sudionika na projektu CPT „Sveto Brdo“. Uz zamjenika ministra RRFEU, gosp. Puljiza i općinskog načelnika g. Hrvoja Račića, sastanku su prisustvovali i pomoćnik ministra RRFEU, gosp. Ćurlin sa suradnicama, te predstavnici Ličko-senjske i Zadarske županije, Općine Jasenice, JU Park prirode Velebit, Ureda za razminiranje i Hrvatskog centra za razminiranje.
Projekt Centar planinskog turizma „Sveto Brdo“ predstavlja jedinstven turistički proizvod, koji do sada nije bio razvijen u Hrvatskoj. Projekt se nalazi na području Parka prirode Velebit, na samoj granici sa Nacionalnim parkom Paklenica, a povezivat će Općinu Lovinac (naselje Sveti Rok) i Ličko-senjsku županiju sa Općinom Jasenice (naselje Rovanjska) i Zadarskom županijom. Kroz izgradnju javne turističke infrastrukture i cijelog niza sportsko-rekreativnih, smještajnih i pratećih sadržaja, koji trebaju povezati prirodnu raznolikost (zaleđe, planinu i more), stvorit će se nova, autentična i raznovrsna turistička ponuda.
Dio projektnih površina, u veličine od gotovo 2,5 km2 su minski sumnjive. Najviše takvih površina su šumske površine koje se nalaze između Dušica i Liščane Drage na Velebitu, u Općini Lovinac. Načelnica Odjela za plansko-analitičke poslove u HCR-u, gđa. Nataša Mateša Mateković izvijestila je o dosadašnjem razminiranju na projektnom području, trenutnoj minskoj situaciji, kao i o potrebnim radnjama u cilju cjelovitog razminiranja projektnog područja u narednom razdoblju.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
365,00 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO