Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Započeli radovi uz autocestu A3, na dionici Novska-Okučani

15.11.2006

15. studenog započeli su radovi na tri projekta pretraživanja i razminranja uz autocestu A3 Bregana-Zagreb Lipovac, na dionici Novska-Okučani. Na tri projekta pretraživanja i razminiranja ukupne veličine 176.382 metra kvadratnih radovi će trajati do najkasnije 20. prosinca. Za vrijeme obavljanja radova, na dionici Novska-Okučani će biti posebna regulacija prometa, te će se cesta zatvarati radnim danima od 8 do 15 sati, a petkom od 8 do 13 sati. Promet će se propuštati svaki puni sat po 15 minuta. Detaljnije informacije o regulaciji prometa možete pročitati na stranici www.hac.hr.

Uz autocestu će se radovi odvijati na tri projekta:- projektu pretraživanja „PUO Novska-Jug“ veličine 79.239 m2, na kojem radove izvode tvrtke MKA* Deming iz Čakovca i Detektor iz Vukovara. Radove će izvoditi 38 pirotrehničara i stroj za razminiranje Mine Wolf; - projektu pretraživanja „PUO Novska –Jug područje Ciglane“ veličine 38.111 m2, na kojem radove izvodi 38 pirotehničara tvrtki MKA* Deming iz Čakovca i Detektor iz Vukovara, a koristiti će metodu ručne detekcije mina i projektu razminiranja „Novska- područje uz AC kod PUO Novska“ veličine 59.032 m2, na kojem radove izvodi 20 pirotehničara tvrtki Istraživač iz Nuštra i Avangard iz Splita, uz upotrebu dva stroja za razminiranje, Zeus i MV-4.
Radove na ovim projektima financiraju Hrvatske autoceste, državni proračun i JANAF.
Osim ova tri projekta, u Republici Hrvatskoj su u tijeku radovi na još 41 radilištu ukupne veličine oko 4 milijuna metara kvadratnih, u osam županija (Sisačko-moslavačkoj, Karlovačkoj, Ličko-senjskoj, Vukovarsko-srijemskoj, Osječko-baranjskoj, Požeško-slavonskoj, Brodsko-posavskoj i Zadarskoj).

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO