Hrvatski centar za razminiranje

RSS

O minskom problemu na Koordinaciji u Požeško-slavonskoj županiji

02.10.2013

Danas je u Lipiku održana redovita Koordinacija gradonačelnika i načelnika Požeško – slavonske županije sa županom Alojzom Tomaševićem. Glavna tema Koordinacije bila je razminiravanje i na Koordinaciji nazočili su predstavnici Hrvatskog centra za razminiranje, ravnatelj g.Dražen Jakopec, pomoćnik ravnatelja g.Davor Laura i načelnica Odjela za plansko-analitičke poslove, gđa Nataša Mateša Mateković.
Imamo informaciju da naša Županija iduće godine ulazi u prioritet po tom pitanju i vjerujem da ćemo tada imati mogućnost reći da smo učinili puno, možda i više nego što sada planiramo. Vjerujem kako će ravnatelj HCR-a, koji ima poseban senzibilitet po pitanju ove teme jer je bio sudionik Domovinskog rata, pronaći načine, mogućnosti i modele kako bi naša županija u dogledno vrijeme postala čista od mina“. Zatim, gđa. Mateša Mateković održala je prezentaciju o minskom problemu Požeško-slavonske županije.
Na kraju predstavnici HCR-a, područne i lokalne samouprave dogovorili su prioritet i načine za naredna planska razdoblja.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO