Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Radni sastanak u Šibensko - kninskoj županiji te posjet Splitsko – dalmatinskoj županiji

07.11.2013

Na inicijativu gđe. Marlene Floigl, koordinatorice za razminiranje županije Šibensko – kninske, u Šibeniku je održan radni sastanak.
Uz župana gosp. Gorana Pauka sastanku su nazočili gradonačelnici i načelnici gradova i općina s minski sumnjivim prostorom, predstavnici Policijske uprave šibensko – kninske, predstavnici Vatrogasne zajednice, Lovačkog saveza, Područnog ureda za zaštitu i spašavanje te predstavnici Županijske uprave za ceste.
Načelnica Odjela za plansko – analitičke poslove gđa. Nataša Mateša Mateković održala je nazočnima prezentaciju koja je sadržavala kratki presjek realizacije plana razminiranja za tekuću godinu i stanje MSP-a. Također je uz zajedničku konstataciju oko usuglašenosti prioriteta, nazočnima kratko prezentiran i nacrt Plana za 2014. godinu.

Posjet županiji Splitsko – dalmatinskoj također je imao za svrhu župana Zlatka Ževrnju i županijskog koordinatora gosp. Damira Gabrića ukratko upoznati sa stanjem MSP-a u njihovoj županiji te usuglasiti prioritete razminiranja u narednoj godini.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
365,00 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO