Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Radni sastanak sa županijskim koordinatorima

13.11.2013

Na jučerašnjem drugom radnom sastanku sa županijskim koordinatorima za razminiranje nazočnima je prezentirana realizacija Plana humanitarnog razminiranja za razdoblje siječanj – listopad tekuće godine.
Istaknuto je da je minski sumnjivo područje Republike Hrvatske smanjeno za 51,1 km2. Dio godišnjeg plana koji se odnosi na poslove razminiranja ostvaren je s 98 % u prvih 10 mjeseci.

Nazočnima je također prezentiran prijedlog Plana humanitarnog razminiranja za 2014. godinu te su istaknuti glavni ciljevi Plana za narednu godinu.

Nastavno je izložen plan razminiranja po svakoj županiji te je utvrđeno suglasje oko prioriteta razminiranja istaknutih od strane županija, gradova i općina.
Ukratko je razložen i financijski plan sredstava osiguranih za narednu godinu, uz poziv nazočnima da se, shodno svojim ovlastima i mogućnostima, zauzmu za osiguranje većih sredstava namijenjenih poslovima razminiranja.

Zaključno su županijski koordinatori upoznati s tematikom strukturnih i kohezijskog fonda EU, prilikom čega im je razloženo da se u slučaju apliciranja projekata prema navedenim fondovima mogu osloniti na stručnu pomoć te proračunska sredstva HCR-a koja će im biti potrebna za financijsko učešće u apliciranom odnosno odobrenom projektu.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO