Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Predavanje o opasnostima od mina na Učiteljskom fakultetu u Osijeku

09.12.2013

Dana 05.12.2013.g. na Učiteljskom fakultetu, Sveučilištu J.J. Strossmayera u Osijeku, održano je predavanje o opasnostima od minsko - eksplozivnih sredstava.

Predavanju je prisustvovalo oko 70 studenata III.g. Integriranog petogodišnjeg sveučilišnog učiteljskog studija, zajedno sa svojim profesorom, dr.sc. Željkom Račkim, višim asistentom i povjerenikom za studente s invaliditetom.

Predavanje je održao Dubravko Krušarovski, Predstojnik podružnice Osijek, Hrvatski centar za razminiranje, koji je studente upoznao s minskim problemom u svijetu, Republici Hrvatskoj i Osječko - baranjskoj županiji. Isto tako kratko je upoznao slušatelje s protuminskim djelovanjem u našoj domovini, te o načinima razminiranja, obilježavanja MSP-a i o ponašanju u minskom okruženju. U predavaoni su bili izloženi posteri s PP i PO minama, a na radnom stolu su bile izložene školske PP i PO mine te sredstva za obilježavanje MSP-a.

Kroz 2 video prezentacije studenti su mogli zorno vidjeti dio minski sumnjivog područa OB županije, sredstava i opremu za razminiranje, te dio pronađenih minskoeksplozivnih sredstava. Sazanali su i kako se ponašati ako se nađu u minskom okruženju.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO