Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Posjet zamjenika ministra vanjskih poslova Japana

24.12.2013

Dana 20.12.2013. godine prvi zamjenik ministra vanjskih poslova Japana, zastupnik Japanskog parlamenta i glavni tajnik Hrvatsko-japanske parlamentarne skupine prijateljstva, g. Nobuo Kishija posjetio je Dom za starije i nemoćne u Otočacu te Dom zdravlja u Vrhovinama.
Tom mu je prilikom predstojnik Podružnice HCR-a Karlovac Damir Stojković prezentirao problem mina u RH i Ličko-senjskoj županiji te zahvalio na svim dosadašnjim donacijama Vlade Japana u ukupnom iznosu od 1.890.534 EUR. Donacije u iznosu od 1.084.000 EUR korištene su za poslove razminiranja, a ostatak za opremu za pirotehničare, stroj za razminiranje, 3 tima pasa za otkrivanje mina te edukaciju i znanstveno istraživački projekt ALIS dulani senzori. Nevladina udruga IZUMI iz Japana donirala je 23.500 EUR za nabavu 300 tabli kojima se označava minska opasnost, laserske daljinomjere te prijenosna računala.
Prezentaciju opreme za pirotehničara i sredstva za obilježavanje održao je Dražen Šimunović, načelnik odjela za edukaciju i pomoć minskim žrtvama.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO