Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Donacija Karlovačke županije

30.12.2013

Župan Karlovačke županije Ivan Vučić i ravnatelj Hrvatskog centra za razminiranje Dražen Jakopec potpisali su danas Ugovor o doniranju financijskih sredstava za razminiranje minski sumnjivih površina na području Karlovačke županije

Donacija Karlovačke županije iznosi 350.000,00 kn, dok će Hrvatski centar za razminiranje sufinancirati ostatak do vrijednosti najpovoljnije ponude za poslove razminiranja prema projektu Šumsko područje na desnoj obali rijeke Kupe, istočno od naselja Radovići, tlocrtne površine 100.181 četvorni metar.

Navedeni projekt istaknut je kao prioritet od strane Karlovačke županije, obzirom da će se njegovom realizacijom te realizacijom projekata predviđenih Planom humanitarnog razminiranja za 2014. godinu ukloniti cjelokupni MSP s područja Općine Lasinja i Vojnić te grada Ogulina.

Današnji je događaj nastavak vrlo dobre dugogodišnje suradnje Županije i HCR-a. Naime, Karlovačka županija već osmu godinu za redom iz vlastitog proračuna izdvaja sredstva za razminiranje, što do sada iznosi preko 4 milijuna kuna, a značajna je i suradnja na provedbi projekata financiranih sredstvima predpristupnih fondova EU i ostalih donatora.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
365,00 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO