Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Nastavak reorganizacije i racionalizacije u HCR-u

03.01.2014

Početkom 2014. godine nastavljena je reorganizacija i racionalizacija poslovanja Hrvatskog centra za razminiranje. Naime, odgođena primjena članka 11. Statuta HCR-a stupila je na snagu, a prema navedenoj promjeni Centar umjesto dosadašnje tri ima dvije podružnice - Podružnica Istok sa sjedištem u Osijeku i Podružnica Jug sa sjedištem u Zadru.

Nastavno na navedeno donesen je novi Pravilnik o unutarnjem ustrojstvu koji je usklađen sa Statutom. U novom Pravilniku izvršena je reorganizacija unutar Sektora za operativno planiranje i programiranje kako bi se rasporedili i organizirali poslovi koji su bili u nadležnosti Podružnice Karlovac, te se racionaliziralo obavljanje poslova projektiranja na nivou cijelog HCR-a.

Prema teritorijalnoj nadležnosti Podružnica Istok obuhvaća područja Osječko-baranjske, Vukovarsko-srijemske, Brodsko-posavske, Virovitičko-podravske i Požeško-slavonske županija, dok je područje nadležnosti Podružnice Jug - Ličko-senjska, Splitsko-dalmatinska, Šibensko-kninska, Dubrovačko-neretvanska te Zadarska županija. Sisačko – moslavačka i Karlovačka županija su u nadležnosti Odjela za operativne poslove koji je preuzeo i najveći dio zaposlenika bivše Podružnice Karlovac.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
365,00 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO