Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Dubrovnik donirao 200.000 kuna za razminiranje Like

03.02.2014

Na sinoćnjoj Večeri od Kandelore u Dubrovniku, održanoj u povodu Dana svetoga Vlaha, gradonačelnik Andro Vlahušić predao je donaciju u iznosu od 200.000 kn namijenjenu za razminiranje Krpanovog brda u Ličko-senjskoj županiji.
U tvrđavi Revelin u Dubrovniku tom prigodom okupili su se predsjednik Republike Ivo Josipović, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić, potpredsjednik Sabora Nenad Stazić, ravnateljica Vladina Ureda za razminiranje Dijana Pleština te predstavnici gospodarstvenika, diplomatskog zbora, grada Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije. Donatorskoj večeri nazočili su i Đurđa Adlešić, upraviteljica Zaklade «Hrvatska bez mina» te ravnatelj HCR-a Dražen Jakopec.
- Od srca se zahvaljujem gradonačelniku i građanima Grada Dubrovnika na prepoznavanju minskog problema kojeg na žalost još i danas imamo u Hrvatskoj. Još je 12 županija opterećeno problemom mina i minskoeksplozivnih sredstava. Do 4. travnja ove godine, kada obilježavamo Dan svjesnosti o opasnostima od mina, čistimo Dubrovačko-neretvansku županiju i proglašavamo je čistom od mina. – rekao je ravnatelj Hrvatskog centra za razminiranje Dražen Jakopec istaknuvši da je hvalevrijedno što su građani i Grad Dubrovnik prepoznali problem u drugim županijama, pogotovo u Ličko-senjskoj županiji, koja je na žalost prva na listi.
- Odlučili smo da od cijene ulaznice za Muzej Domovinskog rata, koji će biti na Srđu, određeni postotak uvijek dajemo za razminiranje Hrvatske. To će biti doprinos Grada Dubrovnika razminiranju naše zemlje, rekao je gradonačelnik Vlahušić predajući donaciju.
Obraćajući se uzvanicima, predsjednik Republike Ivo Josipović kazao je kako teško može zamisliti ponosnijeg sveca od Svetog Vlaha. - Večeras je Sveti Vlaho ponosan na vas zbog vaše plemenitosti, kazao je predsjednik Josipović.
Izvor: http://mine.vlada.hr, http://www.dubrovnikpress.h

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
365,00 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO