Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Informiranje stanovništva Šibensko-kninske i Splitsko-dalmatinske županije o minskoj opasnosti

04.02.2014

Temeljem godišnjeg Plana informiranja i edukacije stanovništva o minskoj opasnosti, u okviru akcije Ministarstva unutarnjih poslova "Manje oružja-manje tragedije", na području Šibensko-kninske i Splitsko-dalmatinske županije, djelatnici Odjela za edukaciju i pomoć minskim žrtvama načelnik Dražen Šimunović i viša savjetnica Marta Kovačić su od 29.01. do 31.01.2014 godine obavili niz aktivnosti.
Tako je u Drnišu 29. siječnja 2014. informirano oko 150 građana o minskoj opasnosti, a na lokalnoj radio postaji Drniš slušateljima su predstavljene aktivnosti tj. projekti razminiranja na području ŠK županije i Grada Drniša. Isto tako prezentirani su najvažniji pokazatelji stanja MSP-a, obilježenosti istog, kao i podaci o minskim žrtvam.
U Šibeniku je 30.siječnja 2014. godine, uz organizacijsku pomoć MUP-a RH informiranju i edukaciji nazočilo oko osamdesetak građana na Trgu Kralja Držislava, što je popraćeno od strane medijska putem državnih i lokalnih TV postaja, kao i na web stranicama PU Šibensko-kninske, čime je omogućeno da se o opasnostima zaostalog oružja te o minski sumnjivom području upoznaju svi žitelji Šibensko kninske županije.
Na području Općine Hrvace 31. siječnja 2014. održana je edukacija o minskoj opasnosti u OŠ "Dinko Šimunović" u suradnji s djelatnicima PU Splitsko-dalmatinske kroz akciju „Manje oružja-manje tragedije“. Oko 60 učenika informirano je i upoznato s opasnostima zaostalog oružja i mina te opasnostima i neželjenim posljedicama ukoliko se ne pridržavaju potrebnih mjera sigurnosti. Također su prezentirani podaci o MSP-u i minskim žrtvama u Hrvacama i Splitsko - dalmatinskoj županiji te projektima prema godišnjem planu razminiranja.
U sklopu navedenih aktivnosti na području Šibensko-kninske i Splitsko-dalmatinske županije po realizaciji zadaća informiranja stanovništva o minskoj opasnosti i upozorenja o zaostalom oružju i minama, ostvaren je cilj te nastavljena suradnja s djelatnicima MUP-a RH i nadležnim policijskim upravama kroz organizacijsku, logističku i tehničku potporu te medijima koji su o svemu informirali širu javnost.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO