Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Održana tribina “Djeca u minskom okruženju”

19.03.2014

U srijedu, 12. ožujka 2014. godine u OŠ Bartola Kašića, u Vinkovcima održana je Tribina „Djeca u minskom okruženju'', koju je organiziralo Povjerenstvo za razminiranje u Udruzi Lions klubova Distrikt - 126 Hrvatska.
Akciju su podržali i učestvovali u njoj Hrvatski crveni križ - gradsko društvo Vinkovci - Branko Tomić, Lions klub Beli Manastir, MUP RH PU Vukovarsko - srijemska odsjek protueksplozijske zaštite - Mirko Mađarević i Josip Colarić te Hrvatski centar za razminiranje podružnica Istok.
Tribini je nazočilo oko 60 učenika šestih razreda osnovne škole. Djeci su podijeljeni letci “Čuvajte se mina i eksplozivnih ostataka iz rata”, te razglednice gradova od strane Hrvatskog centra za razminiranje.

Ispred OŠ Bartola Kašića nazočni su bili učitelji na čelu s ravnateljicom Adrijanom Cvrković - Lasić, knjižničarkom Vlastom Pavlović i pedagogom Đurđicom Resli. Tribini je ispred Fonda za razminiranje Vukovarsko srijemske županije nazočio Zlatko Pavlović, županijski koordinator za razminiranje.

Program se sastojao u predavanju o opasnostima od mina djelatnika PU VS odsjeka protueksplozijske zaštite, predstavnika crvenog križa i predstavnika HCR-a - predstojnika podružnice Istok Dubravka Krušarovskog. Isto tako djeci su prikazani edukativni crtani filmovi na temu mina.

Za školsku knjižnicu osigurano je stotinajk letaka "Čuvajte se mina", koji će biti uloženi u knjige koje se izdaju učenicima za čitanje. Također je osigurano nekoliko primjeraka edukacijskih skrivalica - učilica o opasnostima od mina "Ugroženi svijet" - s petojezičnim rječnikom ugroženih biljnih i životinjskih vrsta u Republici Hrvatskoj te DVD “Bembo i prijatelji protiv mina”.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO