Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Ugovoreno dodatnih 3 milijuna eura za razminiranje u Osječko-baranjskoj županiji

20.03.2014

Između Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU (SAFU) i Hrvatskog centra za razminiranje (HCR), 17. ožujka 2014. godine, potpisan je ugovor u vrijednosti 3 milijuna eura za financiranje provedbe projekta «Razminiranje na ratom pogođenim područjima». Navedena sredstva namijenjena su razminiranju minski sumnjivih površina u Osječko-baranjskoj županiji, u narednih 12 mjeseci.

Navedeni projekt financira se u sklopu IPA 2010 pretpristupnog programa Europske unije, I. komponente – Pomoć u tranziciji i jačanje institucija. Sukladno potpisanom ugovoru HCR-u su dodijeljena sredstva u iznosu od 3.038.309 EUR, od čega iznos od 2.500.661 EUR čine bespovratna sredstva EU.

Dosadašnjom realizacijom programa IPA 2010 Hrvatski centar za razminiranje ostvario je financiranje projekata razminiranja na području Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije u ukupnom iznosu od 4 milijuna eura.

Postupak javne nabave radi ustupanja poslova razminiranja na područjima općina Draž, Šodolovci i Darda u Osječko-baranjskoj županiji, procijenjene tlocrtne površine 3,4 četvorna kilometra, planira se pokrenuti tijekom ožujka.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO