Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Održana Tribina „Djeca u minskom okruženju“ u Markušici

03.04.2014

U srijedu, 02. travnja 2014. godine u Markušici je održana Tribina „Djeca u minskom okruženju“ u sklopu nacionalnog projekta „Manje oružja manje tragedija'', koju je organizirala Policijska uprava Vukovarsko - srijemska u suradnji sa Hrvatskim centrom za razminiranje te Gradskim društvom crvenog križa Vinkovci. Tribina je održana u OŠ Markušica. Tribini je nazočilo oko 70 učenika petih do osmih razreda osnovne škole. Ispred OŠ Markušica nazočni su bile učiteljice na čelu s ravnateljicom Jasminom Maksić.

O projektu otvaranja dječjih igrališta, u okviru projekta GD Crvenog križa Vinkovci «Igralište za djecu u minama okruženim mjestima» govorio je Branko Tomić, ravnatelj GD CK Vinkovci. Nazočan je bio i Miroslav Fuzy iz GD CK Vinkovci.

Ispred MUP-a RH, PU Vukovarsko - srijemske, odsjeka protueksplozijske zaštite bio je Josip Colarić, te Marina Bukal i Mirna Marić - policijske službenice za nadzor i planiranje - za prevenciju u PU Vukovarsko - srijemskoj.

Djelatnici HCR-ove Podružnice Istok su video prezentacijama djeci prikazali kratke filmove s porukama o opasnostima od mina i edukativne poruke. Bili su izloženi i panoi s prikazom protuoklopnih i protupješačkih mina te karte s prikazom miniranosti županije Vukovarsko srijemske.

Predstojnik Podružnice HCR-a Istok Dubravko Krušarovski školskoj je knjižnici dostavio nekoliko primjeraka edukacijskih skrivalica - učilica o opasnostima od mina "Ugroženi svijet" - s petojezičnim rječnikom ugroženih biljnih i životinjskih vrsta u Republici Hrvatskoj te DVD “Bembo i prijatelji protiv mina”.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO