Hrvatski centar za razminiranje

RSS

HNS i Privredna banka Zagreb za Hrvatsku bez mina

03.04.2014

U Petrinji je povodom obilježavanja Međunarodnog dana svjesnosti o opasnostima od mina i pomoći u protuminskom djelovanju, 3. travnja 2014. godine s početkom u 16.30 održana odbojkaška utakmica između Kluba sjedeće odbojke Sisak i Invalidskog odbojkaškog kluba Zagreb, dok je u 17.30 odigrana dobrotvorna utakmica između veterana hrvatske reprezentacije i veterana Petrinje u organizaciji Grada Petrinje, Zaklade «Hrvatska bez mina», Hrvatskog nogometnog saveza, Invalidskog kluba Zagreb, Kluba sjedeće odbojke «Sisak», Malonogometnog kluba «Petrinjčica» i Hrvatskog centra za razminiranje.
Prije početka sportskih susreta povodom 4. travnja - dana svjesnosti o opasnostima od mina, gradonačelnik Grada Petrinje Darinko Dumbović, njegova zamjenica Svjetlana Lazić, upraviteljica Zaklade «Hrvatska bez mina» Đurđa Adlešić i ravnatelj HCR-a Dražen Jakopec položili su vijenac u Mošćenici kod Spomen ploče žrtvama stradalim od mina te je držano i primanje kod gradonačelnika Petrinje koji je uputio zahvalu organizatorima jer su cilj ove humanitarne akcije usmjerili na razminiranje Kotar šume u naselju Mošćenica, obzirom da su mine još uvijek veliki problem u Petrinji gdje je primjerice samo u jednoj ulici 12 žrtava stradalih od mina – naglasio je Dumbović. Zorislav Srebrić zahvalio je na gostoprimstvu i istaknuo kako mu je uvijek drago doći u svoj rodni grad.
Za veterane Hrvatske nastupali su predsjednik HNS-a Davor Šuker, zatim Robert Kovač, Igor Cvitanović, Krunoslav Jurčić, Marijan Mrmić, Boris Živković i drugi bivši reprezentativci. Izbornik je bio direktor reprezentacija Zorislav Srebrić, s pomoćnikom Nenadom Gračanom, izbornikom mlade reprezentacije, dok je domaću selekciju vodio Marijan Vlak.Veterani hrvatske reprezentacije slavili su s rezultatom 5:3 pogocima dvostrukog strijelca Danijela Šarića te Davora Šukera, Igora Cvitanovića i Elvisa Brajkovića.
Predsjednik HNS-a Davor Šuker uručio je Đurđi Adlešić ček na iznos od 100.000 kuna, koliko je ovom prilikom Privredna banka Zagreb u suradnji s Hrvatskim nogometnim savezom donirala za razminiranje Hrvatske, odnosno Kotar šume.
Izvor fotografija: www.hns-cff.hr

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO