Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Obilježavanje Međunarodnog dana svjesnosti o opasnostima od mina i pomoći u protuminskom djelovanju

07.04.2014

Izlaganjem minsko eksplozivnih sredstava i karata minski sumnjivih područja u Hrvatskoj, stroja za razminiranje MV-4 s hidrauličkom rukom tvrtke DOK-ING d.o.o., podjelom promotivnog materijala o protuminskom djelovanju, prikazom rada i razgovorima s pirotehničarima te općenito upoznavanjem sudionika, gostiju i prolaznika s protuminskom djelatnošću u Hrvatskoj, obilježen je Međunarodnog dana svjesnosti o opasnostima od mina i pomoći u protuminskom djelovanju.

Za najmlađe je odigrana četrdesetominutna zabavno-edukativna predstava sa songovima ''Bembo i prijatelji protiv mina'' u kojoj su sudjelovali poznati glumac Kristijan Ugrina, pjevačica Ivanka Mazurkijević, pantomimičar Slaven Juriša i plesačica Ivana Pavlović, osmišljena kao dio projekta «Znam, ne bojim se» realiziran od strane Udruge Artless Bembo.

U središnjem dijelu programa na Cvjetnom trgu su se okupili predstavnici protuminske zajednice u Hrvatskoj, članovi Vlade, predstavnici Sabora i ministarstava te diplomatskog zbora akreditiranog u Republici Hrvatskoj.

Na Cvjetnom su podršku protuminskom djelovanju svojom nazočnošću dali i predstavnici dosadašnjih donatora i investitora poslova razminiranja.

Hrvatski centar za razminiranje zahvaljuje svima na nazočnosti, te na potpori u protuminskom djelovanju.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO