Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Tribina “Djeca u minskom okruženju”

08.04.2014

Obilježavajući Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina i pomoći u protuminskom djelovanju, 04.04.2014. Lions klub Beli Manastir, Povjerenstvo za razminiranje Lions Districta 126 Hrvatska uz suradnju s Hrvatskim centrom za razminiranje Podružnicom Istok, organizirali su i održali predavanje “Djeca u minskom okruženju” u OŠ dr. Franjo Tuđman u Belom Manastiru.
Ovom akcijom Lions klub Beli Manastir nastavlja suradnju s HCR-om, uključivši se aktivno u akciju “Travanj mjesec zaštite od mina”.
Akciju su podržali i učestvovali u njoj Hrvatski crveni križ - gradsko društvo Beli Manastir, (Julijana Vurm) Lions klub Beli Manastir, MUP RH PU Osječko - baranjska odsjek protueksplozijske zaštite - Mario Kokić te Hrvatski centar za razminiranje podružnica Istok.
Tribini je nazočilo sedamdesetak učenika četvrtih razreda škole. Djeci su podijeljeni letci “Čuvajte se mina i eksplozivnih ostataka iz rata”, kao i slikovni materijal Povjerenstva za razminiranje s porukama o opasnostima od mina i pravilima ponašanja u minskom okruženju.

Program je sadržavao predavanja o opasnostima od mina djelatnika PU OB odsjeka protueksplozijske zaštite, predstavnika Crvenog križa te Dubravka Krušarovskog, predstojnika podružnice HCR- Istok. Isto tako djeci su prikazani edukativni crtani filmovi na temu mina.

Za školsku knjižnicu je od strane HCR-a ostavljeno 100 kom. letaka "Čuvajte se mina", koji će biti uloženi u knjige koje se izdaju učenicima za čitanje.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
351,00 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO