Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Tribina “Djeca u opasnosti od mina”

11.04.2014

Dana 08.04.2014. održana je tribina pod nazivom “Djeca u opasnosti od mina” u OŠ Ivana Filipovića u Osijeku. Tribini je nazočilo 160 učenika drugih, četvrtih i šestih razreda.
Tribinu je organizirala Udruga civilnih žrtava iz Domovinskog rata Republike Hrvatske, Osječko - baranjske županije uz nazočnost predsjednice Ružice Bisaha.
Ispred Hrvatskog crvenog križa GD Osijek na tribibi su gostovali Daria Zubović i Ivan Elvedji, a ispred MUP-a RH, PU Osječko - baranjske županije Mario Kokić iz Odjela protueksplozijske zaštite te Tomislav Andrašević iz Odsjeka prevencije. Ispred Grada Osijeka događaju se pridružio Darko Nađ iz Odbora za branitelje Domovinskog rata i braniteljske udruge, a ispred Koordinacije udruga proizašlih iz Domovinskog rata OB županije nazočan je bio predsjednik Damir Buljević.

Program se sastojao u predavanju o opasnostima od mina djelatnika PU OB Odjela protueksplozijske zaštite, predstavnika Crvenog križa i predstavnika HCR-a, predstojnika podružnice Istok, Dubravka Krušarovskog.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO