Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Tribina “Djeca u opasnosti od mina” u OŠ Vladimira Becića u Osijeku

11.04.2014

Dana 09.04.2014. održana je tribina pod nazivom “Djeca u opasnosti od mina” u OŠ Vladimira Becića u gradu Osijeku. Tribini je prisustvovalo oko 100 učenika trećih i četvrtih razreda škole.

Tribinu je organizirala Udruga civilnih žrtava iz Domovinskog rata Republike Hrvatske, podružnica Osječko - baranjske županije. Prisutne je ispred Udruge pozdravila predsjednica Ružica Bisaha,a ispred škole ravnateljica Tatjana Kristek. Tribini su ispred Udruge nazočili i Franjo Kučinac, Mirjana Eberling i velečasni u miru te Josip Majdandžić kao potporni član.

Ispred Hrvatskog crvenog križa GD Osijek na tribini su gostovali Daria Zubović i Ivan Elvedji, a ispred MUP-a RH, PU Osječko - baranjske županije Mario Kokić iz Odjela protueksplozijske zaštite te Tomislav Andrašević iz Odsjeka prevencije.

Domagoj Čavar također je nazočio tribini kao predstavnik Upravnog odjela za gospodarstvo i regionalni razvoj Osječko baranjske županije, ujedno pomoćnik županijskog koordinatora za razminiranje.

Program se sastojao u predavanju o opasnostima od mina djelatnika PU OB Odjela protueksplozijske zaštite, predstavnika Crvenog križa i predstavnika HCR-a, predstojnika podružnice Istok, Dubravka Krušarovskog.
Djeci su ostavljeni edukacijski materijali hrvatskog cenrta za razminiranje.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
365,00 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO