Hrvatski centar za razminiranje

RSS

11. međunarodni simpozij "Mine Action 2014"

23.04.2014

Nakon deset godina održavanja u Šibeniku, jedanaesto izdanje međunarodnog simpozija i izložbe opreme "Mine Action 2014" održava se u Petrčanima pokraj Zadra od 23. do 25. travnja 2014.
Kroz prezentacije domaćih i inozemnih znanstvenih i stručnih radova iz područja protuminskog djelovanja prikazat će se najnovija znanstveno-teorijska i praktična dostignuća, ukazati na probleme i ponuditi održiva rješenja. I na 11. Simpoziju sudionici će moći razmjenjivati iskustva, razmatrati rješenja tehničkih i upravljačkih problema te dobiti uvid u najnovije tehnologije, opremu i dostupne metode.

Poseban naglasak bit će na izlaganju i prezentaciji opreme, što su i do sada mnogi prepoznali kao korisnu priliku za predstavljanje i oglašavanje svojih tvrtki i proizvoda te priliku za sklapanje poslova. U sklopu pokaznih vježbi bit će obuhvaćeni najbolji prikazi iz prethodnih godina, kao i novi.

Prvi put na pokaznoj vježbi saznat će se i kakve novosti donosi suvremeni razvoj u području robotike. Naime, očekuje se prikaz rada dvaju robotskih vozila.

Pozivaju se zainteresirane tvrtke da izlaganjem svoje opreme, kao i tiskanjem reklamnog materijala u knjizi radova i knjizi sažetaka, daju doprinos Simpoziju. Osim toga, već četvrtu godinu za redom paralelno će se održavati i radionica Međunarodnog naprednog robotičkog programa IARP HUDEM 2014.

Simpozij se održava u Falkensteiner Hotel & Spa Iadera ***** na poluotoku Punta skala u Petrčanima pokraj Zadra.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO