Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Održana završna komponenta "Zdrav za 5"

30.05.2014

U petak, 23. svibnja na sisačkoj šetnici uz Kupu, u sklopu 2. komponente preventivnog Projekta „Zdrav za 5“ održana je manifestacija s ciljem promicanja poruke „Ne drogi, Ne alkoholu, Ne igrama na sreću – Živi zdravo, budi zdrav jer čist okoliš je zdrava budućnost“.

Akciju su organizirali Policijska uprava sisačko-moslavačka i Upravni odjel za zaštitu okoliša i prirode Sisačko-moslavačke županije. Sudjelovali su: Zavod za hitnu medicinu Sisačko-moslavačke županije, Javna vatrogasna postrojba Sisak, Javna ustanova za zaštitu prirode Sisačko-moslavačke županije, Auto klub Sisak, Državna uprava za zaštitu i spašavanje, Hrvatska gorska služba za spašavanje-Stanica Novska, Ronilački klub Sisak, Kajak, kanu i rafting klub “Odra” Sisak, Narodna knjižnica i čitaonica "Vlado Gotovac" Sisak i Hrvatski centar za razminiranje.

Učenici Strukovne škole Sisak i djeca Dječjeg vrtića Sisak Stari su prikazali modne revije s vlastitim kreacijama izrađenim od eko kože i prirodnih materijala. Za vrijeme održavanja manifestacije ronioci i kanuisti su na Kupi pokazivali vještine, dok su na promo štandovima učenici osnovnih škola 22. lipnja i Viktorovac prezentirali svoje rukotvorine.

Na štandu s opremom Auto kluba Sisak posjetitelji su mogli isprobati „pijane naočale“, dok su pak zainteresirane, policijski službenici i djelatnici Hrvatskog centra za razminiranje upoznavali s opasnostima od minsko-eksplozivnih sredstava. Sa zanimanjem su razgledani te građanima dijeljeni edukativni materijali o minskoj opasnosti, prezentirana je karta minski sumnjivih područja Sisačko-moslavačke županije, a dijeljeni su i promotivni materijali Projekta „Zdrav za 5“, materijali vezani uz zaštitu prirode Sisačko-moslavačke županije, kao i materijali vezani uz zaštitu voda i gospodarenje otpadom.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
351,00 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO