Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Održan radni sastanak sa županijskim koordinatorima

04.06.2014

U Vinkovcima je dana 03. lipnja 2014. godine održan radni sastanak sa županijskim koordinatorima za razminiranje.

Uz ravnatelja i suradnike sastanku je nazočila i ravnateljica Vladinog Ureda za razminiranje Dijana Pleština istaknuvši važnost ovakve vrste sastanaka na kojima predstavnici županija s minskim problemom mogu s HCR-om konkretizirani svoje prioritete koji su njima važni iz sigurnosnih, gospodarskih i razvojnih osnova.

Nazočnima je prezentiran Nacrt Trogodišnjeg plana humanitarnog razminiranja za razdoblje 2014. – 2016. godina te im je održana detaljna prezentacija istog od strane Nataše Mateša Mateković, načelnice Odjela za plansko analitičke poslove HCR-a.
Plan je izložen s aspekta nacionalnih prioriteta te prioriteta istaknutih od strane lokalne samouprave, uz naglasak predstavnika zadarske i splitske županije kako se razvojem turizma u zaleđu mijenjaju prioriteti koji ta područja stavljaju u fokus tj. potrebu za razminiranjem.

Nazočnim koordinatorima izložena je i informacija o izvorima financiranja poslova razminiranja te je posebno naglašena novija aktivnost Ureda za razminiranje i HCR-a oko povlačenja sredstava fondova EU za financiranje poslova razminiranja poljoprivrednih područja.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
351,00 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO