Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Prigodno obilježavanje Nacionalnog dana Nikole Tesle – dana znanosti, tehnologije i inovacije

10.07.2014

Na današnji dan 1856. godine u mjestu Smiljan kraj Gospića rodio se hrvatski znanstvenik i inovator svjetskog glasa Nikola Tesla.
Dana 04. travnja 2014. godine Hrvatski sabor donio je Odluku o proglašenju nacionalnog dana Nikole Tesle – dana znanosti, tehnologije i inovacije.
Kako bi primjereno obilježili današnji dan, u Hrvatskom centru za razminiranje održano je svečano potpisivanje ugovora za projekt Područje kod muzeja Nikole Tesle, selo Smiljan, u Ličko-senjskoj županiji, tlocrtne površine 20.000 m2 čije je razminiranje financirala „Hrvatska bez mina“ – Zaklada za humanitarno razminiranje Hrvatske putem prikupljenih donacija. Razminiranjem cjelokupnog šireg područja naselja Smiljan koje će uslijediti, omogućit će se štovateljima djela Nikole Tesle siguran posjet i uvid u njegova velika postignuća.
Također, potpisan je i ugovor za razminiranje projekta Šumsko područje unutar odjela 9a i 9b u G. J. Kotar šuma – Stari Gaj, u Sisačko-moslavačkoj županiji, tlocrtne površine 37.992 m2 koji je financiran donacijama „Hrvatska bez mina“ – Zaklada za humanitarno razminiranje Hrvatske i HCR-CTRO d.o.o. Zagreb.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
351,00 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO