Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Vatrogasci u Osijeku educirani o opasnostima od mina

18.07.2014

Temeljem zahtjeva zapovjednika Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Osijek, provedena je edukacija vatrogasaca u vremenu od 15. do 18. srpnja 2014. godine.
Voditelj Odsjeka za izvid i obilježavanje Podružnice Istok Nikola Krešo svaki je dan održao edukaciju za jednu od ukupno četiri smjene vatrogasaca operativaca koji svakodnevno izlaze na teren radi gašenja požara. Ukupno je na edukacijama sudjelovalo 60 vatrogasaca. Prezentacije i edukacije su održane u prostorijama Javne profesionalne vatrogasne postrojbe u Osijeku, tijekom kojih su se obradile sljedeće teme: minski sumnjivo području u Republici Hrvatskoj, Osječko-baranjskoj županiji i Osijeku, protuminsko djelovanje u RH, minsko-eksplozivna sredstva i neeksplodirana ubojna sredstva, pravilno i rizično ponašanje u minskom okruženju, minski informacijski portal, te minske žrtve, s posebnim osvrtom na stradavanje vatrogasaca.
Vatrogasci su iskazali veliki interes za prezentirane sadržaje, te mnogobrojnim pitanjima o minskoj situaciji na terenu i pirotehničkim mjerama sigurnosti pri gašenju požara, pokazali da su i ubuduće zainteresirani za ovu vrstu edukaciju.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO