Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Započela obuka zaposlenika HCR-a za korištenje MIS-a

11.12.2006

U Hrvatskom centru za razminiranje započela je obuka za korištenje jedinstvene topografske baze koja je osnova minsko informacijskog sustava (MIS-a). Obuka je namijenjena djelatnicima HCR-a koji rade na poslovima izvida minski sumnjivih područja i poslovima izrade projekata pretraživanja i razminiranja, kao i savjetnicima za datoteku koji rade u podružnicama HCR-a u Osijeku, Karlovcu i Zadru. Obuku provode djelatnici zagrebačke tvrtke Geofoto, koja je i kreator nove baze podataka za HCR.

Obuka je započela u ponedjeljak, 4. prosinca i trajat će tri tjedna, po tjedan dana za zaposlenike u Osijeku, Karlovcu i Zadru. Provedbom obuke polaznici će biti osposobljeni za rad s novom bazom podataka koja se temelji na ORCLE tehnologiji za rad s bazama podataka, te Intergraph Geomedija za rad s Geografskim informacijskim sustavom (GIS-om).
Po završetku obuke, početkom iduće godine, počet će rad s novom bazom podataka, koja omogućuje obradu veće količine podataka, te kvalitetniji način obrade i korištenja podataka.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO