Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Okrugli stol – javna rasprava oko Nacrta prijedloga Zakona o protuminskom djelovanju

17.09.2014

Na inicijativu ravnateljice Ureda za razminiranje Dijane Pleština, Hrvatski centar za razminiranje organizirao je skup – javnu raspravu o Nacrtu prijedloga Zakona o protuminskom djelovanju.

Pozivu su se odazvali predstavnici sindikata, poslodavaca i Udruge pirotehničara, pirotehničari, djelatnici HCR-a te ostali sudionici protuminskog sustava.

Uz ravnateljicu Pleštinu i ravnatelja Jakopeca skupu je u ime stručnog nositelja izrade Zakona nazočio Avgustin Pavičić, načelnik Sektora za upravne i inspekcijske poslove Ministarstva unutarnjih poslova i Marija Kovačević, inspektorica u Upravi za upravne poslove

Okrugli stol - javnu raspravu o Nacrtu prijedloga Zakona o protuminskom djelovanju 11. rujna 2014. godine održalo je Ministarstvo unutarnjih poslova kao stručni nositelj izrade Zakona, a današnji je skup organiziran kako bi se još više potakla rasprava o novinama u Zakonu te kako bi se sudionici u sustavu protuminskog djelovanja svojim prijedlozima uključili u završnu fazu kreiranja novog Zakona.

Javan rasprava o Nacrtu prijedloga Zakona o protuminskom djelovanju provodi se do 22. rujna 2014. do kada se svi prijedlozi i komentari na Nacrt mogu dostaviti na adresu elektroničke pošte: savjetovanje@mup.hr ili putem pošte na adresu: Ministarstvo unutarnjih poslova, Ulica grada Vukovara 33, 10 000 Zagreb, putem obrasca za sudjelovanje koji se može preuzeti na stranicama MUP-a.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
365,00 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO