Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Dani otvornenih vrata policije u Požegi - Zahvalnica HCR-u na suradnji

01.10.2014

U Požegi je 30. rujna 2014. godine proslavljen Dan policije brojnim svečanostima koje je organizirala Policijska uprava Požeško-slavonska.

Glavna manifestacija Dana otvorenih vrata policije održana je na središnjem Trgu sv. Trojstva u Požegi, gdje su nazočili pripadnici MUP-a, MORH-a, DUZS, HVZ, HAK-a, HLS, Hrvatskog centra za razminiranje i drugih institucija.

Građanima i učenicima požeških osnovnih škola prezentirana je policijska oprema, uređaji, naprave i ostali rekviziti kojima se služe u svakodnevnim poslovima kao i u edukaciji i informoiranju stanovništva i ciljanih skupina o minskoj opsnosti.

HCR je kao i u dosadašnjim akcijama "Manje oružja manje tragedija" u Požegi prezentirao edukativni materijali, oznake minske opasnosti i zemljovide.

Svečanosti su u Požegi u Policijskoj upravi nazočili požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, gradonačelnici Pakraca i Kutjeva Davor Huška i Josip Budimir, zamjenik gradonačelnice Pleternice Domagoj Katić, načelnici općina, predstavnici braniteljskih udruga, HV-a, pravosuđa i gospodarstva, a u ime HCR-a Dražen Šimunović, načelnik Odjela za edukaciju i pomoć minskim žrtvama.

Prigodom Dana otvorenih vrata policije u Požegi Hrvatskom centru za razminiranje uručena je zahvalnica za suradnju.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO