Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Edukacija o minskoj opasnosti u Hrvatskoj Kostajnici

15.10.2014

U subotu, 11. listopada 2014. godine, Hrvatski centar za razminiranje sudjelovao je u akciji „Manje oružja-manje tragedija“, koja je održana u Hrvatskoj Kostajnici u sklopu manifestacije „Kestenijada 2014“.

Veliki broj posjetitelja iz svih dijelova Hrvatske, ali i inozemstva imali su priliku vidjeti opremu i uređaje za razminiranje te biti upoznati s minskom situacijom Republike Hrvatske.

Zainteresiranim građanima prezentirana su i područja na kojima se trenutno vrše poslovi razminiranja, s naglaskom na područja koja se razminiraju na području Sisačko-moslavačke županije.

Kao i na svakoj akciji, a u cilju što bolje informiranosti i edukacije o minskoj opasnosti, posjetiteljima «Kestenijade» dijeljeni su edukativni materijali uz upozorenja, posebice onim najmlađima, o rizičnom ponašanju u blizini minsko sumnjivog područja te posljedicama koje ono može prouzročiti.

Policijski službenici Policijske postaje Hrvatska Kostajnica upoznavali su građane s Nacionalnom strategijom akcije „Manje oružja-manje tragedija“, odnosno mogućnostima dragovoljne predaje nezakonitog oružja i minsko-eksplozivnih sredstava, naglašavajući kako se isto može predati bez sankcija tj. bilježenja osobnih podataka građana koji se na dragovoljnu predaju odluče.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
351,00 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO