Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Predavanje o minama u Osijeku

27.11.2014

Dana 26.11.2014. održana je tribina pod nazivom “Djeca u opasnosti od mina”, u prostorima OŠ Grigor Vitez, u Osijeku. Tribini je prisustvovalo oko 150 učenika drugih, trećih i četvrtih razreda škole.

Tribinu je organizirala „Udruga civilnih žrtava Domovinskog rata Republike Hrvatske, Osječko - baranjske županije”. Prisutne je pozdravila ispred udruge, predsjednica Ružica Bisaha. Prisutni iz Udruge su bili još: prvi dopredsjednik Franjo Kučinac, članica udruge Mirjana Eberling te velečasni u miru, Josip Majdandžić, kao potporni član.

U ime Hrvatskog crvenog križa GD Osijek, prisutan je bio Goran Latković. U ime MUP-a RH, PU Osječko - baranjske, bio je Mario Kokić, iz odjela protueksplozijske zaštite. U ime hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora Osječko - baranjske županije, prisutan je bio Damir Buljević, te predstavnici škole, ravnateljica Ljiljana Musa sa učiteljicama.

Program se sastojao u predavanju o opasnostima od mina djelatnika PU OB odjela protueksplozijske zaštite, predstavnika crvenog križa i predstavnika HCR-a, predstojnika podružnice Istok, Dubravka Krušarovskog.

Za školsku knjižnicu je ostavljeno cca 200 kom. letaka "Čuvajte se mina", koji će biti uloženi u knjige koje se izdaju učenicima za čitanje, DVD “Bembo i prijatelji protiv mina” (sa edukacijskim crtanim filmovima), nekoliko primjeraka edukacijskih skrivalica - učilica o opasnostima od mina "Ugroženi svijet" - s petojezičnim rječnikom ugroženih biljnih i životinjskih vrsta u Republici Hrvatskoj.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO