Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Zahvalnica Državne uprave za zaštitu i spašavanje

03.12.2014

Danas, 3. prosinca, Državna uprava za zaštitu i spašavanje dodijelila ja priznanja za "Naročit pothvat u zaštiti i spašavanju na području Republike Hrvatske" za 2014. godinu. U nazočnosti izaslanika predsjednika Republike Hrvatske, te predstavnika izvršne i zakonodavne vlasti Republike Hrvatske, lokalne zajednice i predstavnika stranih država, ovogodišnja, deveta po redu, svečana dodjela priznanja održala se pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske dr. Ive Josipovića i Ministarstva unutarnjih poslova u velikoj festivalskoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta u Krapini.
Tom prigodom Hrvatskom centru za razminiranje dodijeljena je zahvalnica zbog iskazane profesionalnosti, predanosti i humanosti u obavljanju zadaća, pružanju pomoći i spašavanju nastradalog stanovništva i imovine tijekom poplave na području Županjske Posavine ove godine.
Podsjetimo, kako su stručnjaci Hrvatskog centra za razminiranje promptno stupili su u kontakt i stavili se na raspolaganje nadležnim službama koje su rukovodile akcijama spašavanja ugroženog stanovništva, a također je HCR s predstavnicima Centra za razminiranje Bosne i Hercegovine i Republike Srbije osnovano i zajedničko povjerenstvo stručnjaka koji je pratilo stanje na terenu i surađivalo na otklanjanju posljedica koje su ovogodišnje poplave uzrokovale na minsko sumnjivom prostoru.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO