Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Održan radni sastanak na temu stručnog nadzora

10.02.2015

U utorak, 10. veljače 2015. godine u Šibeniku je održan sastanak s temom "Poslovi stručnog nadzora u humanitarnom razminiranju - primjena u praksi; primjedbe i sugestije". Sastanku je nazočilo preko pedeset predstavnika pravnih osoba ovlaštenih za obavljanje poslova razminiranja odnosno voditelja radilišta, pirotehničara te direktora. Ravnatelj HCR-a Dražen Jakopec sa suradnicima Tomislavom Banom i Davorom Laurom te pirotehničkim nadzornicima odgovarali su na pitanja nazočnih vezana uz navedenu tematiku.

Ukratko, sudionici su nakon dvosatne rasprave sukladno prijedlozima nazočnih donijeli zaključak da će se izvršiti analiza i usklađivanje Pravilnika o postupku odobravanja većih učinaka pirotehničara, postupke kontrole odobrenih većih učinaka pirotehničara i načina postupanja po prigovoru protiv odluke ravnatelja (NN 08/12) s Pravilnikom o načinu obavljanja poslova humanitarnog razminiranja i drugim pozitivnim propisima te predložiti ravnatelju na donošenje izmjene navedenog Pravilnika ili donošenje novog pravilnika.

Također je zaključeno da će se izvršiti analiza primjedaba sa sastanka na postupak promjene metoda obavljanja poslova i usklađenost s pozitivnim propisima te sukladno rezultatima iste predložiti usklađivanje pozitivnih propisa te usuglašavanje način postupanja pirotehničkih nadglednika i pirotehničkih nadzornika.

Konačno, zaključeno je da će se izvršiti analiza Pravilnika o načinu izrade dokumentacije u humanitarnom razminiranju (NN 40/07) te usklađivanje s Pravilnikom o načinu obavljanja poslova humanitarnog razminiranja i drugim pozitivnim propisima te predložiti ravnatelju na donošenje izmjene navedenog pravilnika ili donošenje novog pravilnika.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
365,00 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO