Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Razminiranje poljoprivrednog zemljišta u okviru Programa ruralnog razvoja RH

06.03.2015

Dana 05. ožujka 2015. godine u Požegi je održan prvi sastanak s ciljem upoznavanja s Programom ruralnog razvoja Republike Hrvatske, Mjere M05. „Obnavljanje poljoprivrednog proizvodnog potencijala narušenog elementarnim nepogodama i katastrofalnim događajima, te uvođenje odgovarajućih preventivnih aktivnosti, u okviru koje je i Podmjera 5.2. koja sadrži Tip operacije 5.2.2. Razminiranje poljoprivrednog zemljišta.

Na sastanku su uz domaćina župana Alojza Tomaševića i ravnatelja HCR-a sa suradnicima nazočili županijski koordinatori za razminiranje Karlovačke, Sisačko – moslavačke, Požeško–slavonske, Brodsko– posavske, Osječko-baranjske i Vukovarsko–srijemske županije.Uvodno su nazočni kroz prezentaciju načelnice HCR-ovog Odjela za plan i analizu Nataše Mateša Mateković upoznati s prošlogodišnjom realizacijom poslova razminiranja te su informirani o osnovnim smjernicama Plana humanitarnog razminiranja za tekuću godinu.Dražen Svečnjak iz Ministarstva poljoprivrede nazočne je upoznao s do sada izvršenim i planiranim aktivnostima Ministarstva poljoprivrede, a vezano za navedeni Tip operacije 5.2.2. koja za cilj ima razminiranje cjelokupnog poljoprivrednog zemljišta Republike Hrvatske.

Koordinatori su također upoznati s daljinom procedurom, odnosno aktivnostima aktera navedene podoperacije, od stupanja na snagu Pravilnika kojim se uređuje način i uvjeti provođenja Tipa operacije 5.2.2., izrade projekata, odnosno prijave na natječaj za ostvarivanje navedenih sredstava prema Agenciji za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, do pokretanja postupka javne nabave poslova razminiranja tj. potpisivanje ugovora o razminiranju.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO