Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Predavanje “Opasnosti od mina” u III. gimnaziji u Osijeku

17.03.2015

Dana 16.3.2015.g. Povjerenstvo za razminiranje Lions Districta 126 Hrvatska u suradnji s Lions klubom Beli Manstir i Hrvatskim centrom za razminiranje Podružnicom Istok, organiziralo je i održalo predavanje “Opasnosti od mina” u III. gimnaziji u Osijeku.

Ovom akcijom Lions klub Beli Manastir nastavlja suradnju s HCR-om, uključivši se aktivno u akciju “Travanj mjesec zaštite od mina”.

Akciju su podržali i učestvovali u njoj Hrvatski crveni križ - gradsko društvo Osijek (Daria Zubović) Lions klub Beli Manastir (Miroslav Kosanović i Dubravko Krušarovski) MUP RH PU Osječko - baranjska odsjek protueksplozijske zaštite - Mario Kokić te Hrvatski centar za razminiranje podružnica Istok.

Tribini je prisustvovalo dvadesetak učenika trećih i četvrtih razreda III. Gimnazije u Osijeku.

Program se sastojao u predavanju o opasnostima od mina djelatnika PU OB odsjeka protueksplozijske zaštite, predstavnika Crvenog križa i predstavnika HCR-a, predstojnika podružnice Istok, Dubravka Krušarovskog, kojima je predočen problem miniranosti u Republici Hrvatskoj, Osječko - baranjskoj županiji, gradu Osijeku te načini obilježavanja MSP-a i razminiranja.

Isto tako, prikazan je kraći film o Ottawskoj konvenciji.

Za školsku knjižnicu su od strane HCR-a ostavljeni palakati, posteri, edukacijske bilježnice i DVD ”Bembo i prijatelji u borbi protiv mina”.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
365,00 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO