Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Održan prvi koordinacijski sastanak

24.03.2015

U skladu sa Strateškim planom Ministarstva unutarnjih poslova i drugih institucija u funkciji zaštite i spašavanja za razdoblje 2015. – 2017. u Hrvatskom centru za razminiranje, dana 23. ožujka 2015. godine, održan je prvi koordinacijski sastanak sa svim subjektima koji sudjeluju u programu edukacije o opasnosti od mina.

Na sastanku su nazočili predstavnici Ministarstva unutarnjih poslova, Ravnateljstva Policije, Državne uprave za zaštitu i spašavanje, Hrvatskog Crvenog križa, Hrvatskog lovačkog saveza, Hrvatske vatrogasne zajednice, Zaklade «Hrvatska bez mina», Udruge «Hrvatska pomaže», Zajednice udruga hrvatskih civilnih stradalnika iz Domovinskog rata Hrvatske, Invalidskog odbojkaškog kluba Zagreb, Udruge branitelja veterana vojne policije iz Domovinskog rata, Udruge Mineaid, Hrvatskog haveza sjedeće odbojke, Centra M.A.R.E. i PP
"KPV ZNG-91" iz Karlovca.

Na sastanku je raspravljeno o realizaciji edukacije o minskoj opasnosti tijekom 2014. godine te su nazočni upoznati s Godišnjim planom edukacije i ostalim aktivnostima HCR-a za 2015. godinu. Također su prezentirani planovi ostalih subjekata koji sudjeluju u edukaciji stanovništva o minskoj opasnosti za tekuću godinu.

Zaključno su raspravljene i aktivnosti u povodu obilježavanja mjeseca travnja u kojem se posebice provode akcije širenja svjesnosti o opasnostima od mina.

Sljedeći koordinacijski sastanak sa svim subjektima koji sudjeluju u edukaciji o minskoj opasnosti zakazan je za kraj mjeseca studenog 2015. godine.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO