Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Otvorenje Scan Centra 9.3.2005.

04.03.2005

Kraljevina Norveška, koja pruža značajnu potporu razminiranju u Republici Hrvatskoj, donirala je Hrvatskom centru za razminiranje najsuvremeniji Scan Centar s pripadajućom opremom, progr amskim aplikacijama, implementacijom i obukom, čija ukupna vrij ednost iznosi cca 8,3 milijuna kuna.

U srijedu, 9. ožujka u 10 sati u Hrvatskom centru za razminiranje ministar znanosti, obrazovanja i športa dr. Primorac otvorit će Scan Centar, a otvorenju će nazočiti veleposlanika Kraljevine Norveške u Republici Hrvatskoj g. Knut Toraasen i direktor Državne agencije za kartografiju i katastar Kraljevine Norveške Knut Flaathen.


Scan Centar će omogućiti kvalitetno i brzo skeniranje svih zapisa sa skica i zemljovida, te će se s velikom preciznošću moći kreirati osnovni geodigitalni podaci o položaju mina, zapreka i crta borbenih djelovanja.

Realizacijom ovog projekta HCR postaje i regionalno značajan centar za pružanje usluga skeniranja članicama SEEMACC-a (Vijeća za koordinaciju protuminskog djelovanja u Jugoistočnoj Europi) i instaliranja odgovarajućih programskih paketa za ostale protuminske centre u Regiji.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO