Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Edukacija o opasnostima od mina u Gunji

13.04.2015

Dana 10.4.2015.g. Povjerenstvo za razminiranje Lions Districta 126 Hrvatska uz suradnju sa Lions klubom Beli Manastir te Hrvatskim centrom za razminiranje Podružnicom Istok, organiziralo je i održalo 2 predavanja “Opasnosti od mina” u O.Š. Antuna i Stjepana Radić u Gunji.

Ovom akcijom Lions klub Beli Manastir i Povjerenstvo za razminiranje, nastavlja suradnju s HCR-om, uključivši se aktivno u akciju “Travanj - mjesec zaštite od mina”.

Akciju su podržali i Hrvatski crveni križ - gradsko društvo Županja, Lions klub Beli Manastir, MUP RH PU Vukovarsko - srijemske, odsjek protueksplozijske zaštite te Hrvatski centar za razminiranje podružnica Istok iz Osijeka.

Tribini za učenike I. - VI. razreda škole je prisustvovalo oko 150 učenika, a za učenike VII. - VIII. s pridruženim odjeljenjima, oko 120 učenika.

Program se sastojao u predavanju o opasnostima od mina djelatnika PU VS odsjeka PEZ - Josipa Colarića, predstavnika Crvenog križa Dragana Mitrovića i Dubravka Krušarovskog, predstojnika podružnice HCR-a Istok,. Školarcima je predočen problem miniranosti u Republici Hrvatskoj, Vukovarsko - srijemskoj županiji, te načini obilježavanja MSP-a i razminiranja.

Za školsku knjižnicu ostavljeni su plakati, posteri, edukacijske bilježnice i DVD ”Bembo i prijatelji u borbi protiv mina”.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO